FATSA BELEDİYESİ TEMİZLİKTE ÇAÇA İLE FARK YARATTI.
Daha temiz bir çevre sloganı ile temizlikte kararlı adımlar atan Fatsa Belediyesi, çöp toplama hizmetinde modernizasyon yaptığı kısa adı ÇAÇA olan çok amaçlı konteynır toplama aracından oluşan yeni teknoloji çöp toplama sistemine geçti.
Hem zamandan hem ekonominden tasarruf sağlayan güvenlikli çok amaçlı konteynır aracına (ÇAÇA) entegre olan (ÇAÇA) Fatsa Belediyesi, temizlik hizmetlerinde yeni bir döneme girdiği sistemin avantajlarından faydalanıyor. Yer altı ve yer üstü konteynerlerini yeni sistemle daha güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltan Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarının artmasıyla konteynerlerini koku yapmaması, haşere ve zararlı bakterilerin üremesinin engellenmesi amacıyla otomatik yıkamalı araçlarla düzenli olarak dezenfekte ediyor.
“HİJYEN VE SAĞLIKLI ÇEVRE KOŞULLARININ ELDE EDİLMESİ SİSTEMİN ÖNEMLİ AVANTAJLARIDIR”
Temizlikte son sistem modern teknolojilerden faydalanarak daha temiz bir çevre için görev yaptıklarını söyleyen Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, “ Şehrin belli noktalarına yerleştirilen yer altı ve yer üstü konteynerlerini ÇAÇA denilen çok amaçlı konteyner toplama aracı ile otomatik olarak boşaltılıp yıkanmaktadır. Aracı kullanacak kullanıcı, operatör mahallinde bulunan elektronik ekran panel, uygun kamera görüntüleri ve joystick yardımıyla katı atık toplama işlemini gerçekleştirebilecek. Tamamen elektronik ve hidrolik sistemlerle donatılan ÇAÇA, 145 saniye içerisinde yeraltı çöp konteynerlerini toplayabiliyor. 4 metre çalışma yarıçapına, 270 derece çalışma açısına, 3.5 ton yük kaldırma kapasitesine sahip olan ÇAÇA, yatayda 4.9 metre, dikeyde ise 6.9 metre çalışma mesafesine uzayabiliyor. Öngörülen çalışma şartlarında makinenin devrilmeden çalışabilmesini sağlayan ÇAÇA’da, kulenin altında 2 adet hidrolik kontrollü mesnet ayakları bulunuyor. ÇAÇA’lar, geleneksel konteynerlere oranla yüksek çöp kapasitesine sahip yer altı ve yer üstü konteynerlerini çok daha kısa sürede boşaltabiliyor. Konteyner kalabalığının azaltılması, görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi, hijyen ve sağlıklı çevre koşullarının elde edilmesi sistemin önemli avantajlarıdır.” dedi.