Geçtiğimiz yıl Mayıs’ta ilk uçuşun gerçekleştirildiği Ordu-Giresun Havaalanı, beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördü. Henüz birinci yılını doldurmadan Türkiye’deki 55 havaalanı arasında ilk 26’ya yerleşen Ordu-Giresun Havaalanı, 10 ayda 330 bin yolcu taşıdı. 3 milyon yolcu kapasiteli havaalanı için bu yıl belirlenen hedef 1 milyon yolcu.
Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Gayrimenkul fuarı MIPIM’de sorularımızı cevaplandıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havaalanı’nın çok verimli kullanıldığını ve yolcu kapasitesinin hızla arttığına dikkat çekti.
Hem Ordu hem Giresun göç veren önemli illerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, hemşehrilerinin ağırlıkta bulunduğu iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir ile başlayan yurt içi severlerinin diğer illere de başlanacağını ifade etti. Şu anda günde 16 uçağın iniş-kalkış yaptığı Ordu-Giresun havaalanından Antalya ve Bursa’ya da sefer konulması için çalıştıklarını kaydetti.
Doğu Karadeniz illerinden yurt dışına göç eden vatandaşlarımızın ağırlıklı tercih ettiği Avrupa’daki kentlere de Ordu-Giresun Havaalanı’ndan sefer düzenlenmesi için çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, ilk aşamada düşünülen yurt dışı uçuş noktalarının Almanya Köln ve Avusturya Graz olduğunu belirtti. Bu iki kentin gurbetteki Ordulu ve Giresunluların ağırlıkta yaşadığı bölgelerde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, yurt dışı seferleri talep etmelerinin en önemli amacının gurbetteki hemşehrilerinin Karadeniz’e gidip gelmesinin kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yurt dışı seferlerinin önümüzdeki Mayıs ayının sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Turizm sezonuna yetiştirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili alanda gümrük kapısı kurması gerektiğini anlatan Yılmaz, bu işlemlerin biran önce tamamlanmasını dört gözle beklediklerini vurguladı. Yılmaz, “Havalimanının açılmasıyla birlikte yurt dışında gurbette olan hemşehrilerimiz için de büyük kolaylık sağlanmış olacak” dedi. Türkiye’deki 55 sivil havaalanındaki 21 gümrük noktasından sonra 22’inci gümrük noktası burası olacak.
Fuar’da sergiledikleri projelerle ilgili bilgi de veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hem ülkenin hem de şehirlerinin prestijini artıracak yatırımları MIPIM’da sergilediklerini söyledi. Yılmaz; fuara katılmadan önce projelerinin ilgililerle paylaşıldığını belirterek, buraya gelmeden önce projelerde vermek istedikleri mesajlarla ilgili hazırlıkları olduğunu söyledi. Ünye Limanı ile ilgili Roterdam merkezli bir firmanın ilgilendiğini belirten Yılmaz, Çikolata Park ile ilgili daha önce görüştükleri şirketler ve şehirlerine yapılmasını istedikleri otellerle ilgili Hilton ve Shereton’ın üst yöneticileri (CEO) ile görüşme yaptıklarını söyledi.
Başkan Yılmaz, “Yatırımcıların hiçbir endişesi veya kaygısı yok. Türkiye’ye güveniyorlar. Bize ‘Yatırım yapalım, ilinize gelelim, destek olalım, bize yer gösterin’ diye ciddi bir talep var. Birinci gün olmasına rağmen sergilediğimiz 5 projede de almamız gerekenin hepsini aldık” dedi. 2017’nin sonuna kadar kentteki alt yapı yatırımlarını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Yılmaz, bu tarihten sonra Ordu’nun tam olarak dünya vitrinine çıkacağını söyledi.
Kaynak: Yeni Şafak